Mmmm... Nu när jag lugnat mig lite...
Ja, det där var ju en liten chock kan man säga... Wow, vad lycklig jag blev!

Mmm... nu sitter jag och mumsar på chokladmousse i en chokladform som jag och pappa "bakade" igår förmiddags. Den är supergod och supermastig! Och väldigt lätt att göra faktiskt, när man väl fattat...
Den kommer från en efterättskokbok som pappa fick av syrran i julklapp.
Och nu för lite sång; Jag blir så glad av choklad,
choklad gör mig glad,
choklad gillar jag trallala!
När livet är svårt,
choklad gör det gott!
Choklad gillar jag trallala!
Chokladlåten skrevs av Sofie vid någon svenska lektion föregående höst och har blivit mycket uppskattad. I januari 2008 nominerades den, och vann, "vem-ska-få-sista-platsen-i-sannas-skåp?"-tävlingen.

Till skalet behövs (för 6 personer):
+ 200 gram vit choklad
+ Ett par glas
+ Frysfolie
För att göra skalet:
Smält först chokladen, i micro eller i vattenbad, och bred sedan ut den i cirklar på 6 olika bitar frysfolie.
Cirklarna ska vara cirka 12-15cm i diameter (inte så noga).
Låt chokladen stelna lite (annars kommer allt bara rinna av, tro mig!) och lägg sedan frysfolien med chokladen över ett glas, med frysfolien nedåt.
Upprepa detta för alla 6 cirklarna.
Ställ in chokladformarna i frysen och låt stelna några timmar.
Till fyllningen behövs (för 6 personer):
+ 90 gram mörk choklad (fin!)
+ 15 gram smör (osaltat ((men funkar med salt också!)))
+ 2 ägg (separera gulan från vitan, och vispa vitorna)
+ 2,5dl grädde
För att göra fyllningen:
Smält först chokladen och smöret tillsammans.
Blanda dessa därefter med äggulorna.
Vänd ner hälften av grädden i smeten.
Blanda in de vispade äggvitorna.
Vänd ner resten av grädden.
Ta därefter ut chokladformarna ur frysen och ta försiktigt bort frysfoliet.
Fyll formarna med fyllningen.
Låt stå kallt ett par timmar..
Ta ut, toppa med grädde, och det är klart att servera!

så här ser den ut i vår dessertbok!
MMmmm.. Läckert!


(oh btw, dom här figurerna

neeeej fy satan vad god den ser ut!!